Er zijn geen speciale bezoektijden. Uw familie en vrienden zijn elke dag van harte welkom om op bezoek te komen.
Het Schouw is met het openbaar vervoer (OV) goed bereikbaar.
Plan uw OV naar Het Schouw (via Google maps)
U kunt in de directe omgeving van Het Schouw parkeren. Er geldt betaald parkeren op maandag t/m zaterdag.
Voor een smakelijke warme maaltijd bent u welkom in restaurant De Heemtuin. Naast het weekmenu is er een wisselend dagmenu. U kunt de maaltijd ook in uw woning laten leveren.
Er is veel bedrijvigheid. Het is dan ook een trefpunt waar buurtbewoners, familieleden, cliënten en vrijwilligers elkaar veelvuldig ontmoeten. In ons restaurant staat de koffie klaar, tegen kleine vergoeding.
Geopend tot 19.00 uur.
Wij maken het u graag makkelijk om zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn. In Het Schouw vindt u:
In de directe omgeving:
Vrijwel dagelijks is er iets te doen. U kunt zich aansluiten bij een van de clubs. Voor sportieve mensen is er bijvoorbeeld yoga, Chinese gym, koersbal en zwemmen. Wie liever de hersens laat kraken kan schaken, klaverjassen en een college-reeks of lezing over kunst of geschiedenis bijwonen. Er zijn ook gespreksgroepen waarin filosofische thema’s aan de orde komen. Creatief zijn we ook: er is een teken-schilderclub, breiclub. Misschien tuiniert u graag of wandelt u liever? Ook dat is mogelijk bij ons.
Verder in Het Schouw:
Meer weten over Het Schouw? Bekijk onze maandelijkse nieuwsbrief met handig activiteitenoverzicht. Of meld u aan en ontvang de nieuwsbrief elke maand in uw mail.
Het Odensehuis Het Schouw is een inloophuis voor thuiswonende ouderen met (beginnende) dementie, hun partner en familieleden. U kunt gewoon bij ons binnenlopen; voor koffie, de krant, een gesprek of een activiteit. Ontvang per mail de nieuwsbrief met activiteiten in Odensehuis Het Schouw.
Het Schouw is een verpleeghuis waar u ongeacht uw levensstijl wordt gerespecteerd. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat er acceptatie is van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen en medewerkers. In de tijd dat ouderen opgroeiden, was homoseksualiteit een taboe, maar in Het Schouw vinden ouderen nu vrijheid en gelijkwaardigheid. Het keurmerk ‘Roze Loper’ bevestigt dat. Voor ‘roze’ ouderen worden regelmatig ‘roze’ activiteiten georganiseerd.
Regelmatig gaan we eropuit. Bijvoorbeeld naar Artis, de kust, Sail, concerten of een bezoek aan Volendam. Heeft u een leuk idee, dan horen we dat graag.
Genieten van de natuur? Met planten en bloemen bezig zijn, of een verjaardag vieren in een mooie omgeving? Van 1 april tot 1 oktober kunt u als bewoner en familie gratis gebruik maken van de Amstelring volkstuin in Amsterdam Noord. De tuin is van alle gemakken voorzien. Het heeft een groot tuinhuis met keukenblok, stromend water en een toilet voor mindervaliden. Zowel de tuin als het tuinhuisje zijn volledig rolstoeltoegankelijk. Het reserveren van de Amstelring volkstuin in De Bongerd is eenvoudig. Bel met het Het Schouw via (020) 756 40 00 of stuur een mail.
Een boodschapje doen? Winkelcentrum Boven ’t Y is op loopafstand, evenals de markt en het Baanakkerspark.
Uw aankopen in het winkeltje of het restaurant, de betaling van de kapper, uw deelname aan de kaartclub of aan een gezellige muziekavond: u betaalt in de huizen van Amstelring alles met één handige servicepas of met uw pinpas. Amstelring kiest voor betalen zonder contant geld vanwege veiligheid, gemak en kostenbesparing.
Onze vrijwilligers, leerlingen en stagiaires zijn goud waard. Vrijwilligers zijn in het bezit van een VOG (verklaring omtrent goed gedrag). Elke vrijwilliger vervult een belangrijke taak, zoals samen met u een boodschap doen, u halen en brengen naar activiteiten, helpen bij de maaltijd, etc. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
De actuele vrijwilligersvacatures van Het Schouw vind je in de Vrijwilligers Vacaturebank van Amsterdam en van Amstelland.
Elk huis van Amstelring heeft een eigen cliëntenraad. De Cliëntenraad Het Schouw vertegenwoordigt de cliënten van Het Schouw. De cliëntenraad volgt het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. De kwaliteit van de leefomstandigheden staat daarbij voorop. Iedere lokale cliëntenraad is vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Amstelring.
U kunt zelf deelnemen aan de cliëntenraad. Een cliëntenraad bestaat uit cliënten, familieleden, zaakwaarnemers, contactpersonen of personen die door een cliënt zijn gemachtigd.
Wilt u deelnemen aan de cliëntenraad? Neem contact op met de cliëntenraad: vraag ernaar bij de receptie of de locatiemanager
Lees meer over de cliëntenraden van Amstelring.