Amstelring Plus 1-2024

CULINAIR 23 4. V oeg de spinazie toe in delen en laat het langzaam slinken. 5. S nijd de cherrytomaatjes in partjes en voeg ze toe aan de spinazie. 6. S chep voorzichtig de crème fraîche door het mengsel. Voeg eventueel wat van het pastawater kookvocht toe om de saus wat dunner te maken. 7. M eng de saus door de gekookte pasta en serveer in 2 diepe borden. Besprenkel met de pijnboompitten. Geniet ervan! Dit is een recept uit het Online Leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. Wilt u ook deelnemen? Kijk op www.amstelring.nl/doktertamara Ingrediënten voor 2 personen • 1 00 gr koolhydraatarme pasta (per merk pasta kan de hoeveelheid van een portie verschillen) • 3 0 gr pijnboompitten (2 eetlepels) • 2 teentjes knoflook • 2 el olijfolie • 4 00 gr spinazie • 1 00 gr cherrytomaten (ongeveer 10 stuks) • 1 00 gr crème fraîche Bereiding 1. K ook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Houd een bekertje kookvocht apart. 2. R ooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn en houd ze apart. 3. H ak of pers de knoflook fijn. Verhit een (diepe) pan met olijfolie en bak de knoflook op middelhoog vuur. Romige Pasta Foto: Danique Collins Pasta met romige spinaziesaus en cherry tomaten Zet in een mum van tijd een gezonde, voedzame en lekkere maaltijd op tafel. Een beperkt aantal koolhydraten zorgt ervoor dat uw suikerspiegel stabieler blijft, u minder behoefte heeft aan tussendoortjes én u voorkomt een slaperige dip na de maaltijd.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=