Amstelring Plus 2-2024

CULINAIR 23 Bereiding 1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. S nijd de tomaten in partjes en de courgette in kleine blokjes. Was de zwarte bonen in koud water en droog af. Leg ze samen met de tomaten, courgette en maïs op de bakplaat. 3. V erdeel hierover paprikapoeder, komijn, olijfolie en versgemalen peper. Hussel de groenten goed door, zodat ze bedekt zijn met de olie en specerijen. 4. Verdeel vervolgens limoensap en versgemalen peper over de koolvis. Leg de koolvis bovenop de groenten en bak het geheel ongeveer 20 minuten. 5. S erveer het gerecht met koriander en een in plakjes gesneden avocado. Geniet ervan! Dit is een recept uit het Online Leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. Wilt u ook deelnemen? Kijk op www.amstelring.nl/doktertamara Ingrediënten voor 2 personen • 2 tomaten • 200 gr courgette • 60 gr maïs • 300 gr zwarte bonen • 2 tl paprikapoeder • 2 tl komijn • 2 el olijfolie • snuf versgemalen peper • 200 gr koolvis • 1 el limoensap • 3 gr koriander • 1 avocado Mexicaanse traybake met witvis Foto: Eva van Emmerloot Boordevol eiwitten Deze traybake met een Mexicaanse twist is de perfecte balans tussen gezond en lekker. De ovenschotel met mais, bonen, witvis bereid op de bakplaat, zit boordevol eiwitten en vezels.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=